رسول خضری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح لایحه الحاق سازمان تأمین اجتماعی به فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی، گفت: در این لایحه تلاش شده تا صندوق تامین اجتماعی به سازمان تغییر یابد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت تبدیل صندوق به سازمان تامین اجتماعی، افزود: با توجه به اینکه بخشی از منابع صندوق ها از جمله تامین اجتماعی توسط دولت تامین می شود با تبدیل صندوق به سازمان تامین اجتماعی میتوان از دخالتهای دولتها در تامین اجتماعی جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه طرح تشکیل سازمان تامین اجتماعی در مجلس نهم به منظور غیردولتی کردن سازمان تامین اجتماعی مطرح شد، گفت: متاسفانه درمجلس نهم کش وقوس های بسیاری درخصوص تغییر نام صندوق به سازمان تامین اجتماعی به وجود آمد و این طرح به هیچ نتیجه ای نرسید.
خضری با بیان اینکه صندوق تامین اجتماعی با اندوخته بیمه شدگان اداره می شود، تصریح کرد: این صندوق 39 میلیون نفر بیمه شده و 3 میلیون نفر مستمری بگیر دارد ازاین رو یک صندوق به این عریض و طویلی از مدت ها پیش باید به سازمان تغییر پیدا میکرد.
خضری با تاکید بر اینکه ماهیت صندوق تأمین اجتماعی از جهات مختلف مانند افراد تحت پوشش، منابع، مصارف، داراییها و تعهدات با سایر صندوقها متفاوت است، تصریح کرد: وجود هیات امنا برای همه صندوقها و ازجمله صندوق تأمین اجتماعی، جایگاه هیات امنا را به سطح تشریفاتی و غیرتخصصی تنزل داده و عملاً بخش عمدهای از وظایف آن به خصوص نظارت بر عملکرد سازمان را متوقف کرده است این در حالی است که با تشکیل شورای عالی تامین اجتماعی نظارت بر این سازمان امکانپذیر خواهد شد.
این نماینده مردم درمجلس دهم با بیان اینکه احیای شورای عالی تأمین اجتماعی در طرح تشکیل سازمان تامین اجتماعی مشکلات موجود را حل میکند، گفت: متاسفانه مجلس نهم روی خوشی به طرح تشکیل سازمان تامین اجتماعی نشان نداد اما کمیسیون اجتماعی و من به عنوان ناظر مجلس در شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در این دوره این طرح را تا پیش از پایان کار دولت برای اجرا پیگیری خواهم کرد.
وی با تاکید بر ضرورت بازتعریف قوانین تامین اجتماعی، افزود: متاسفانه دولت بیش از 110 هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و این معضل ضرر و زیان های بسیاری را برای اندوخته بیمه شدگان این صندوق بین نسلی به وجود آورده بنابراین تشکیل سازمان تامین اجتماعی از افزایش مشکلات این چنینی و جلوگیری از هدر رفت منابع موثر است.
خضری با یادآوری بحث تجمیع منابع بیمه ها و ضرورت اجرای سریعتر این قانون، تصریح کرد: نمایندگان مجلس دراین دوره تلاش میکنند که این قانون و یکپارچهسازی بیمهها را در برنامه ششم دنبال کنند، بنابراین در ارایه خدمات درمانی باید وحدت رویه ایجاد شود؛ البته با تشکیل سازمان تامین اجتماعی می توان خدمات بهتری را به بیمه شدکان ارایه داد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه عدم تشکیل سازمان تامین اجتماعی نقص بزرگی در بخش بیمهای کشور است، گفت: بیتوجهی به این موضوع سبب شده که در حال حاضر صندوق تامین اجتماعی اعتبار بخشی لازم به لحاظ قانونی و پروتکل اداری و رسمی را نداشته باشد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، درجلسه علنی مورخ 13 تیر مجلس شورای اسلامی لایحه الحاق سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح به فهرست نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی اعلام وصل شد./
پایان پیام